Beton Design - Fair-faced concrete

EXCLUSIVE FAIR-FACED CONCRETE SURFACES FOR EXCLUSIVE INTERIORS

Favorit Savasbeton

Harmony Savasbeton Festék Adatlap

Leírás

A Harmony Savasbeton festék többféle színezőanyagból és koncentrált savból álló beton színező rendszer, amely mélyen behatolva a betonba és reagálva azzal gazdag és élénk színeket eredményez, amelyek a természetes ásványi anyagok színeire emlékeztetnek.

A Harmony Savasbeton festék stabil marad az idők során, ezáltal évekig ellenáll a napfénynek. Alkalmazható bármilyen tiszta és száraz Portland cement felületen (beton, esztrich, aljzatkiegyenlítő, stb.).

A beton és az esztrich felület legyen legalább 14 napos.

 

ALAPFELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A színezendő felület legyen ép, tiszta és pormentes, valamint fontos, hogy a felület porózus legyen, emiatt nem lehet rajta párazáró, lakk vagy egyéb bevonat. A felület előkészítéséhez használja hígítatlanul a Harmony Savasbeton előkészítő folyadékot. Ponyvával, takarófóliával takarja le azokat a felületeket, amelyeket nem szeretne színezni.

Harmony Savasbeton előkészítő és Harmony Savasbeton festék termékeket viton tömítésű permetezővel vigye fel a felületre, ügyelve arra, hogy a permetet ne lélegezze be, és kerülje a bőrre vagy szembe kerülést.

Harmony Savasbeton előkészítőt 0,1 l/m2 mennyiségben juttassa a felületre, aztán várjon pár percig, végül öblítse le vízzel. Ezután 24 órára hagyja a felületet száradni.

 

HARMONY SAVAS FESTÉK ALKALMAZÁSA

Megjegyzés: A színezett felület az alkalmazást alatt nem járható, hacsak nem szegecses cipőben lépnek rá. Javasolt a cipőtalp-védő használata annak érdekében, hogy ne maradjon cipőnyom a felületen.

A Harmony Savasbeton festék felhasználásra kész, vagy akár 50%-ban vízzel hígítva is alkalmazható.

Az alkalmazás során elengedhetetlen megfelelő védőmaszk és a védőkesztyű használata.

 

Első réteg felvitele

Tartsa a PermaPro szórófejet 30-60 cm-re a színezendő betonfelület fölött.

A Harmony Savasbeton festékkel enyhén permetezzen be 1 m2 felületet egy Viton tömítéses permetezővel, majd dörzsölje a felületet egy hosszú nyelű seprűvel vagy nylon kefével annak érdekében, hogy a sav behatoljon a padló felületébe. A savas festék reakciója közben buborék- vagy habképződés előfordulhat.

Hagyja száradni 2-4 órán át.

Nem szükséges leöblíteni a beton felületet az első réteg felvitele után és a második réteg alkalmazása előtt.

Azonban lehet, hogy érdemes leöblíteni a felület egy kis rejtett részen, annak érdekében, hogy ellenőrizze, hogy elégedett-e a színnel.

 

Második réteg felvitele

Száradás után másodszorra is permetezze le a felületet elkerülve a tócsák kialakulását. Ugyanúgy alkalmazza, mint az első réteg esetén, de az ellenkező irányban haladva. Ha fentről lefele dolgozott előtte, akkor most jobbról balra kell a második réteg esetén.

Várjon 2-4 órát a 2. réteg alkalmazása után mielőtt elkezdi a semlegesítést.

 

Semlegesítés

Harmony Savasbeton neutralizálót 0,1 l/m2 mennyiségben permetezze a felületre. Várjon 5 percig, majd vízzel öblítse le. Ezután már nem maradhat savas termék a padlón.

Lakkozás előtt hagyja, hogy a felület 48 óra alatt teljesen megszáradhasson.

 

Olvassa el a Harmony Savasbeton előkészítő és a Harmony Savasbeton neutralizáló adatlapjait is.